1. בטיול של עד חודש, מומלץ לשכור קראוון ולא לקנות, והכי כדאי לעשות זאת מהארץ כדי שיהיה ״אבא ואמא״ לכל עניין או בעיה. ההמלצה שלי היא לעשות דרך חב׳ @motorhomeisrael , שהתבררה כחברה מאוד מסודרת, אמינה וזמינה!
2. לעשות ביטוח מקיף הכולל הכל!!!! סופר סופר קאוור שכולל גם מקרה של גניבת ציוד חלילה והכי חשוב שיכסה גם מבחינה בטיחותית ובריאותית.
3. להכין מצגת מסלולים ואתרי חניונים מסודרים עוד בטרם היציאה לטיול. אנחנו בעד ספונטניות אבל כשיש אילוצים ושינויים בטיול, תמיד עדיף שיהיו תכניות מגירה עם מסלולים ומידע זמין.
4. רגע קבלת הקראוון - עם כל ההתלהבות וההתרגשות שבעניין ויש הרבה! אחד הדברים החשובים ביותר בעת קבלת הקראוון, הוא לעבור עם נציג החברה על כל הקראוון בצורה יסודית ולוודא שאין פגמים, גם כדי שהחוויה תהיה נעימה ובמיוחד בכדי למנוע האשמות שווא של החברה כלפיכם על נזק שלא נגרם על ידכם. אם יש פגם, ציינו בפני הנציג ודאגו לרשום יחד איתו בפרוטוקול.
5. ווקי טוקי - במקרה של טיול עם 2 קראוונים או יותר, המכשיר הזה חובה!! אתם תנשקו אותי כשתחזרו מהטיול. הוא זול, זמין ומהיר יותר לתקשורת בין הקראוונים ולא מפריע לווייז להנחות אתכם בדרכים.
6. כבישי אגרה - יש לקחת בחשבון תשלום על כבישי אגרה. אנחנו השכרנו מכשיר מחב׳ הקראוון בפורטוגל, מה שאיפשר לנו מעבר מהיר וחופשי בכבישי האגרה, מבלי להתעכב ובסוף הטיול שילמנו על הכל.
7. מומלץ להתארגן מראש על כמות מספקת של מפצלי טעינה עם USB , להטענת מכשירים ניידים - אייפון, וויי פיי, פנסים וכו׳ הצטיידו גם בכבל חשמל לצורך הטענה מהירה של מס׳ מכשירים במקביל, בזמן שהקראוון בחניה.
8. השכרת מכשיר wifi נייד!
שכרנו מהחברה מכשיר כזה שליווה אותנו בדרכים להשגת קליטה מלאה לוייז, סחבנו אותו איתנו לכל מקום וקיבלנו אינטרנט עם קליטה מעולה בכל מקום!!
9. אחד הטיפים החשובים בטיול שכזה הוא להיות מוכן גם למצב של לינה בשטח ולא בהכרח בחניון מוסדר. הספונטניות בטיול חשובה, כמו התכנון שלו ובטיול מסוג כזה אתה צב עם בית על הגב. לכן אם יצא יום שלא הספקתם להגיע לחניון מוסדר, זה בסדר להיות לילה אחד בחוץ ואפילו תורם לחוויה, זה קרה לנו פעמיים🤗
10. בכל הזדמנות, לדאוג למלא מי שטיפה ורחצה בקראוון, לרוקן שירותים ושהמקרר מלא בכל טוב ואז לינת שטח באה טוב יותר בספונטניות.
הפוסט הזה מפרט בעיקר את הפן הטכני/לוגיסטי של התארגנות לטיול קראוון.